Нацкомісія озвучила річний тариф на газ для населення / фото УНІАН

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), має намір з 1 травня 2021 року затвердити річну ціну на газ для населення для кожної працюючої на ринку газопостачальної компанії.

Читайте також"Нафтогаз" може заморозити тарифи на газ для населення: названо терміни

Відповідне рішення регулятор має намір прийняти 5 березня, про що свідчать дані на сайті НКРЕКП.

Відео дня

Згідно з проектом постанови, постачальники природного газу, які здійснюють або мають намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам з 1 травня 2021 року, зобов'язані до 25 квітня оприлюднити на власних веб-сайтах ціну на природний газ, яка діятиме протягом року, та іншу інформацію про базову літню пропозицію.

Зазначається, що після затвердження документа він набуде чинності з 1 травня 2021 року.

Крім того, Нацкомісія має намір внести зміни до Типового договору на постачання газу.

Що цьому передувало

  • 1 серпня 2020 року в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які отримали можливість самостійно обирати собі постачальника газу.
  • У січні 2021 року уряд встановило граничну ціну на газ для населення у розмірі 6,99 гривні за кубометр, яка діятиме до 31 березня 2021 року.
  • На початку березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував запуск річного контракту на постачання газу для населення з другого кварталу.