Ціна на нафту зростає на очікуваннях, що вакцини від COVID-19 допоможуть впоратися з пандемією коронавірусу / Ілюстрація REUTERS

У понеділок, 23 листопада, вартість січневого ф'ючерсу на нафту марки Brent зросла більш ніж на 2%, до $46,02.

Про це свідчать дані Лондонської біржі ICE.

Читайте такожПісля перемоги Байдена ціни на нафту пішли вгору

Відео дня

Ф'ючерс на нафту WTI з поставкою в січні дорожчає на 1,82% — до $43,19.

Ціна на нафту зростає на очікуваннях, що вакцини від COVID-19 допоможуть впоратися з пандемією коронавірусу.

На тлі цього оптимізму в листопаді ціни на нафту зросли майже на 20%, хоча кількість хворих продовжує зростати по всьому світу, в результаті чого в багатьох країнах вводять нові карантинні заходи.

Попередня зміна ціни

Вартість січневого ф'ючерсу на нафту марки Brent різко підскочила на 9% 9 листопада і перевищила на піку $43 за барель вперше після 21 жовтня.

Коронавірус і світова економіка

  • Бюджетне управління Конгресу США прогнозувало, що для відновлення після викликаної пандемією кризи американській економіці буде потрібно близько 10 років.
  • У квітні 2020 року в Morgan Stanley прогнозували, що у 2020 році економіка США скоротиться на 5,5% і це буде самим різким обвалом з 1946 року. Очікувалося, що безробіття в США в другому кварталі досягне піку 15,7%. Хоча раніше економісти банку очікували, що показник не перевищить 12,8%. Кумулятивна втрата робочих місць досягне 21 мільйона.
  • Прогнози, опубліковані бюджетною службою Конгресу, говорили про те, що ВВП США скоротиться на більш ніж 7% у другому кварталі на тлі посилення пандемії коронавірус.
  • 31 липня 2020 року бюро економічного аналізу США відзвітувало про падіння реального ВВП на 32,9% за підсумками другого кварталу 2020 року щодо попереднього кварталу в перерахунку на річні темпи. Економіка США показала найбільше падіння за останні 73 роки.
  • Фондові індекси країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів і завершили липень в мінусі.
  • На тлі побоювань інвесторів щодо зростання числа інфікованих коронавірусом американські фондові індекси за підсумками торгів 28 жовтня впали більш ніж на 3%.
  • 3 листопада 2020 року Фондовий ринок США пішов вгору.