Ціна перевищила $43 за барель / Ілюстрація REUTERS

Вартість січневого ф'ючерсу на нафту марки Brent різко підскочила на 9% в понеділок, 9 листопада, і перевищила на піку $43 за барель вперше після 21 жовтня.

Це випливає з даний біржі ICE.

Читайте такожЦіни на нафту впали до травневих мінімумів через локдауни в Європі

Відео дня

Ціни на нафту прискорили зростання на тлі повідомлень про успіх випробувань вакцини від COVID-19 компаній Pfizer і BioNTech і перемоги Джо Байдена на президентських виборах в США.

Також на зростання цін вплинули й заяви про можливе продовження операції ОПЕК + з обмеження видобутку.

Вибори в США

3 листопада 2020 року в США відбулися президентські вибори

9 листопада 2020 року провідні американські ЗМІ оголосили про перемогу Джо Байдена 

Коронавірус і світова економіка

Бюджетне управління Конгресу США прогнозувало, що для відновлення після викликаної пандемією кризи американській економіці знадобиться близько 10 років.

У квітні 2020 року в Morgan Stanley прогнозували, що у 2020 році економіка США скоротиться на 5,5% і це буде самим різким обвалом з 1946 року. Очікувалося, що безробіття в США в другому кварталі досягне піку 15,7%. Хоча раніше економісти банку очікували, що показник не перевищить 12,8%. Кумулятивна втрата робочих місць досягне 21 мільйона.

Прогнози, опубліковані бюджетною службою Конгресу, говорили про те, що ВВП США скоротиться на більш ніж 7% у другому кварталі на тлі посилення пандемії коронавірус.

31 липня 2020 року бюро економічного аналізу США відзвітувало про падіння реального ВВП на 32,9% за підсумками другого кварталу 2020 року щодо попереднього кварталу в перерахунку на річні темпи. Економіка США показала найбільше падіння за останні 73 роки.

Фондові індекси країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів і завершили липень в мінусі.

На тлі побоювань інвесторів щодо зростання числа інфікованих коронавірусом американські фондові індекси за підсумками торгів 28 жовтня впали більш ніж на 3%.

3 листопада 2020 року Фондовий ринок США пішов вгору.