Ілюстрація REUTERS

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розслідує провадження про завищені ціни на газ з боку "Нафтогазу України", а також інших учасників ринку, які мають монопольне становище.

Читайте такожУкраїна накопичила в сховищах рекордні запаси газу

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявила голова АМКУ Ольга Піщанська.

Відео дня

"На цей час комітетом здійснюється розгляд справи про зловживання монопольним становищем НАК" Нафтогаз України" на ринку природного газу, що встановив завищені ціни на газ, які неможливо було б встановити за умови значної конкуренції", - сказала Піщанська.

Крім того, за її словами, АМКУ розслідує провадження щодо зловживання монопольним становищем "Регіональної газовою компанією" (РГК) на ринку розподілу природного газу. Справа стосується 19 операторів газорозподільних мереж. Комітет підозрює, що компанія надавала перевагу одному постачальнику газових лічильників.

За інформацією Піщанської, комітет також розглядає справу про зловживання "Оператором газотранспортної системи України" монопольним становищем на ринку транспортування газу шляхом неправомірної зміни маржинальних цін на ринку природного газу, що призвело до ущемлення інтересів замовників послуг транспортування.