Кабмін оновив статут держкомпанії "Нафтогаз України" / REUTERS

Кабінет Міністрів України затвердив оновлений статут Національної компанії "Нафтогаз України".

Читайте такожУкраїна припинила закачування газу до сховищ та почала його відбір

Про це повідомляє прес-служба компанії в Facebook.

Відео дня

За інформацією компанії, нова редакція наближає документ до відповідності керівним принципам з корпоративного управління на підприємствах державної форми власності Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

За словами голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва, до реформи корпоративного управління компанія була "гаманцем" політиків і чорною дірою для державного бюджету з чистим збитком 85 мільярдів гривень у 2014 році. Після старту поступового впровадження реформи компанія почала працювати на українському ринку і наповнювати бюджет.

"Як результат, у 2019 році група перерахувала до держскарбниці понад 121 мільярд гривень податків і дивідендів. Кожна сьома гривня в бюджеті України спрямовується на зарплати медикам і вчителям, будівництво доріг і соціальні проекти - це кошти, сплачені "Нафтогазом". Оновлена редакція статуту "Нафтогазу" наближає умови нашої роботи до керівних принципів ОЕСР, що важливо для стабільного та ефективного розвитку компанії", - цитує прес-служба Коболєва.

Довідка УНІАН

  • НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні.
  • НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.