Ілюстрація REUTERS

Найгірша з нафтових криз, у результаті якого ціни на нафту впали до історичних мінімумів, вже позаду, вважає голова Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Мохаммад Баркіндо.

Читайте такожЕксперт: програш Росії у нафтовій війні – це ще й політична поразка особисто Путіна

Про це повідомляє ZN.ua.

Відео дня

За його словами, зараз члени організації дивляться в майбутнє з "обережним оптимізмом". Цьому сприяє поступове відновлення світової економіки від шоку, викликаного пандемією коронавірусу.

"Тут, в ОПЕК, ми зберігаємо обережний оптимізм щодо того, що найгірше вже позаду. Те, що ми побачили у квітні, було екстраординарним, але члени групи прийняли виклик", - заявив Баркіндо в інтерв'ю виданню Bloomberg.

Організація планує зібратися на нову зустріч, щоб обговорити скорочення нафтовидобутку. За його словами, зараз країни-члени ОПЕК швидко впроваджують необхідні скорочення.

Як повідомляв УНІАН, 20 квітня на світових біржах вартість травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI досягла від'ємних значень. Ситуація на біржі була обумовлена надлишком нафти на ринку при зростанні видобутку, низькому попиті та переповненості нафтосховищ в США.