Кабмін змінив порядок розрахунку тарифів на тепло / фото УНІАН

Кабінет Міністрів України Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного або місцевого бюджету.

Читайте такожУ листопаді газ для населення подорожчає майже на чверть

Відповідна постанова була прийнята на засіданні уряду.

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою, постановою вносяться зміни до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію в частині доповнення новим пунктом, в якому визначено механізм обліку двоставкового тарифу.

Зазначається, що раніше в порядку розрахунку середньозважених тарифів був відсутній такий механізм. Проект акта передбачає правове врегулювання цього питання.

Що цьому передувало

  • На початку вересня Кабінет міністрів на своєму засіданні в п'ятницю затвердив проект закону, згідно з яким у Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), забирають право встановлювати тарифи на тепло, гарячу воду, водопостачання та водовідведення з передачею цієї функції місцевим радам.

Довідка УНІАН

  • Двоставковий тариф на опалення - складається з двох частин (ставок): абонентської плати, яка компенсує умовно-постійну частину тарифу, а також вартості одиниці реалізованої теплової енергії, яка компенсує умовно-змінну частину тарифу.