Ілюстрація REUTERS

Комунальне підприємство «Київводоканал» заявив про намір підвищити тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення до 27,35 грн за куб. м із 2021 року, що на 19% більше встановленого тарифу на 2020 рік, повідомляє прес-служба підприємства.

Читайте такожУ Києві продовжують відмикати гарячу воду: список будинків

«Пропозиція ЗАТ «АК «Київводоканал» щодо встановлення на 2021 тарифів: встановити тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів міста Києва в розмірі 27,35 грн (у т.ч. ПДВ 4,56 грн) за 1 куб. м», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Із них 14,74 грн (у т.ч. ПДВ 2,46 грн) за 1 куб. м водопостачання і 12,61 грн (у т.ч. ПДВ 2,10 грн) за 1 куб. м водовідведення.

У прес-службі зазначили, що розрахунки планованих тарифів на 2021 рік проведено на підставі та виключно відповідно до вимог чинного законодавства України та постанов національного регулятора.

Як повідомляв УНІАН, у лютому Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила на 2020 рік тариф на централізоване водопостачання для споживачів «Київводоканалу» до 13,44 грн (у т. ч. ПДВ) за 1 куб . м, що на 13,5% більше попереднього тарифу. А тариф на водовідведення до 9,55 грн (у т.ч. ПДВ) за 1 куб. м, що на 6,3% більше попереднього тарифу.

Довідка УНІАН. «Київводоканал» - комунальне підприємство в сфері водопостачання та водовідведення в Києві, яке відповідає за забір, підйом води з поверхневих та підземних джерел водопостачання, очищення відповідно до вимог технологічних регламентів, транспортування, подачу питної води споживачам. Обслуговування водопровідних мереж здійснюють 11 водопровідних експлуатаційних районів і служба експлуатації водогонів.