"Нафтогаз" розповів про новий спосіб сплатити за газ / фото ua.depositphotos.com

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" надала покрокову інстукцію, як, не виходячи з дому, сплатити за газ.

Як повідомили у прес-службі в Facebook, швидко отримати рахунок і відразу оплатити його можна в особистому кабінеті. 

Для цього потрібно зайти на сторінку gas.ua. Далі у правому верхньому куті натиснути на кнопку "Особистий кабінет", далі - "Зареєструватися".

Після цього потрібно ввеести номер вашого особового рахунку (9-значний номер, який можна знайти на платіжці) і перші три літери прізвища.

Після цього споживач має обрати зручний спосіб реєстрації - через Google, Facebook, електронну пошту або за номером телефону.

"Створіть пароль, який має складатися не менше ніж з 8 символів, містити великі та малі латинські літери, а також цифри. Наприклад, Naftogas22.", - зазначили у компанії.

В кінці потрібно пройти додаткову верифікацію за мобільним номером телефону.

"Готово. Ви маєте особистий кабінет у ГК "Нафтогаз України", - говориться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня "Нафтогаз" встановив новий річний тариф на газ. Ціна тарифу становить 7,96 грн за куб.м. Підключення до тарифу відбувається автоматично. Новий тарифний план "фіксований" діятиме з 1 травня 2023 року по 30 квітня 2024 року.

Навесні 2022 року "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" отримала право постачати газ майже всім побутовим споживачам України - близько 12 мільйонам домогосподарств. Таким чином, замінивши газові компанії, які працювали у всіх регіонах країни під брендом "Твій Газзбут" олігарха Дмитра Фірташа.

Проте, процедура переведення клієнтів відбулась заднім числом. Тобто в червні споживачі несподівано дізнались, що з травня вони були автоматично переведені до іншого постачальника попри те, що вже сплатили попередньому.