Особи під санкціями будуть здійснювати обов'язкові платежі до бюджету / фото УНІАН

Національний банк дозволив особам, до яких застосована санкція "запобігання виведенню капіталів за межі України", виконувати свої зобов’язання перед українськими контрагентами, а також здійснювати обов'язкові платежі до бюджету, виплату заробітної плати тощо.

Читайте такожНБУ опустив офіційний курс гривні

Як повідомляє прес-служба регулятора, це рішення, яке сьогодні набуває чинності, було затверджено постановою Правління НБУ № 73 від  3 липня 2018 року.

Відео дня

Повідомляється також, що Національний банк привів свої вимоги у відповідність до рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 21.06.2018 "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеного в дію Указом Президента України від 21.06.2018 № 176/2018.

Регулятор зазначив, що на виконання пункту 4 цього рішення, Національний банк продовжив механізм реалізації застосованих  РНБО санкцій банками, небанківськими установами, національним оператором поштового зв’язку, платіжними організаціями.

«Пунктом 4 рішення РНБО від 21 червня 2018 року Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), застосованих до осіб, передбачених пунктом 2 цього рішення», – уточнили в НБУ.