Їх звільнено відповідно до поданих заяв / фото УНІАН

Кабінет міністрів звільнив Віктора Кривицького і Євгена Бамбізова з посад виконувачів обов'язки заступника голови Державної фіскальної служби.

Читайте такожПодаткова публічно повідомлятиме про всі перевірки бізнесу

Відповідні рішення були ухвалені на сьогоднішньому засіданні уряду, про що повідомили у прес-службі міністра Кабінету міністрів Олександра Саєнка.

Відео дня

Звільнено їх відповідно до поданих заяв, причому виконувати обов'язки заступника голови ДФС обидва почали в липні минулого року.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня поточного року.

Однак 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника митної служби і заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурс.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один з етапів конкурсу, відібравши кандидатів на посади керівників митної та податкової служб. Претендентами на посаду очільника податкової стали, зокрема, заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Оскільки конкурс з відбору керівника митної служби заблокований через суд, комісія провела фінальний відбір кандидатів на посаду керівника податкової, де перемогу здобув Верланов. 8 травня Кабінет міністрів призначив Верланова очільником Державної податкової служби.