false

АТ "Мегабанк" (Харків) та Triodos Investment Management (Нідерланди) уклали нову угоду про співпрацю: "Мегабанк" залучив фінансування у вигляді субординованого кредиту на суму 4 мільйони євро. Термін угоди – 5,5 років. Договір був підписаний 11 травня.

"Для приватного банку в Україні отримати фінансування від іноземної компанії – подія неординарна. Це свідчить про те, що європейські ділові кола бачать в "Мегабанку" надійного партнера. Укладена угода – вже другий етап співпраці "Мегабанку" з компанією Triodos Investment Management. Минулого року ми залучали у голландських партнерів кредит в локальній валюті на розвиток малого і середнього бізнесу", – розповів голова правління "Мегабанку" Олексій Яценко.

Відео дня

Залучення субординованого кредиту є частиною плану докапіталізації, який спрямований на створення додаткового буфера капіталу і реалізується "Мегабанком". Кошти даного кредиту будуть зараховані в регулятивний капітал банку; необхідну процедуру отримання дозволу на включення цих коштів до капіталу банк проходить в даний час.

Яценко також зазначив, що банк продовжує переговори про співпрацю з іншими інвестиційними компаніями, зокрема, Корпорацією закордонних приватних інвестицій (OPIC, США). Укласти угоду про залучення довгострокового субординованого кредиту від цієї компанії планується в поточному місяці.

false

Довідка. Компанія Triodos Investment Management (Triodos IM) дає можливість широкого спектру інвесторів вкладати свої гроші в інвестиції, що працюють на довготривалі позитивні зміни, підтримуючи і дозволяючи розвивати бізнес інноваційним підприємцям і підприємствам. У цій діяльності Triodos IM грає роль каталізатора в русі до більш справедливого, стійкого і гуманного світу. За 25 років професійної діяльності компанія Triodos IM накопичила великий досвід і експертизу в галузі ефективного інвестування в такі галузі, як (альтернативна) енергетика, кліматичні зміни, інклюзивні фінансові послуги, стійке виробництво продуктів харчування і сільське

господарство. Triodos IM також інвестує в компанії, акції яких котируються на біржі і які істотно сприяють руху до сталого суспільства. Активи під управлінням станом на кінець 2018 року: 4,2 мільярда євро.

Компанія Triodos IM – інвестор світового масштабу. Triodos IM є дочірньою компанією банку і повністю належить Triodos Bank NV.

Корпорація закордонних приватних інвестицій (OPIC) – це урядове агентство США, яке допомагає американським компаніям інвестувати в ринки, що розвиваються. OPIC надає підприємствам інструменти для управління ризиками, пов'язаними з прямими іноземними інвестиціями, сприяє економічному розвитку країн з ринками, що розвиваються. Працює з 1971 року, веде діяльність в 160 країнах світу.

"Мегабанк" працює в Україні вже 28 років. Банк обслуговує близько 600 тисяч клієнтів у 167 відділеннях. Серед акціонерів банку – великі іноземні фінансові організації, такі як Європейський банк реконструкції та розвитку, Німецький державний банк KfW, Міжнародна фінансова корпорація IFC.

З 2007 року "Мегабанк" уклав 49 угод з 17 зарубіжними партнерами щодо залучення фінансування у вигляді капіталу, субординованого боргу, кредитів і депозитів на загальну суму 356 млн доларів США. За рахунок закордонного фінансування банк видав українським підприємствам реального сектора економіки понад 6 тисяч кредитів на загальну суму близько 500 млн доларів США, більша частина яких була надана підприємствам мікро-, малого та середнього бізнесу аграрного сектора, а також спрямована на фінансування проектів підвищення енергоефективності, розвитку експортного потенціалу клієнтів банку тощо.

Станом на 14 травня 2019 року "Мегабанк" реалізує 12 довгострокових програм 9 зарубіжних інвесторів з 6 країн світу на загальну суму 91 млн

доларів США, більшість з яких спрямовані на фінансову підтримку підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу.