Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп виступив за подальше зниження ставок Федерального резерву США і розкритикував високий курс долара до світових валют.

Спілкуючись з журналістами перед поїздкою до Нью-Джерсі, Трамп заявив, що "дуже хотів би побачити" зниження ставки рефінансування на один відсотковий пункт, передає Голос Америки.

Трамп виступив проти політики сильного долара, заявивши, що вона шкодить великим компаніям. "Ми скуті Федеральним резервом", - додав Трамп у спілкуванні з журналістами.

Відео дня

"Як президент, можна уявити, що я був би в захваті від нашого міцного долара. Це не так!" - написав Трамп у Twitter напередодні.

Читайте такожСША визнали Китай валютним маніпулятором

"Високі відсоткові ставки, порівняно до інших країн, тримають долар на високому рівні, що ускладнює нашим чудовим виробникам, як Caterpillar, Boeing, John Deere та автомобільним компаніям і іншим, можливості конкурувати на рівних", - йдеться у твіті.

Зменшення ставки Федерального резерву США може допомогти підтримати економічне зростання.

"Президент Трамп не хоче дуже добру економіку, він хоче чудову економіку", - заявив радник Білого дому з торгівлі та виробництва Пітер Наварро в коментарі Fox Business. Він запевнив пресу, що американська економіка "міцна як скеля".

Більш м'який курс долара міг би дозволити американським експортерам більш успішно конкурувати з китайськими товарами на світовому ринку, вважають спостерігачі.

У понеділок Китай вперше за десять років дозволив юаню опуститися нижче ключового рівня - 7 юанів за долар і згодом заявив, що припинить купувати у США сільськогосподарську продукцію. Цей новий виток протистояння Вашингтона та Пекіна міг спричинити до нестабільності на фондових ринках в США раніше цього тижня, заявляли аналітики.