Зеленський доручив передати на приватизацію перші п'ять держпідприємств / фото dniprohotel.ua

Президент Володимир Зеленський доручив передати Фонду державного майна п'ять державних підприємств, які перебувають в управлінні Головного управління справами (ДУС), для їх подальшої приватизації.

Читайте такожЗеленський схвалив: перелік об'єктів, які не підлягають приватизації, скасували

Про це на брифінгу заявила заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів.

Відео дня

"Усі комерційні підприємства, які перебувають в управлінні ДУС, вже передаються Фонду держмайна або будуть передані на приватизацію протягом трьох місяців", - сказала вона.

За її словами, до числа переданих об'єктів увійшли держпідприємства "Чайка", "Центр-сервіс", "Технобуд" і "Українські текоммунікаціонние мережі". Також туди увійшов готель "Дніпро" в центрі Києва, який планують продати як об'єкт великої приватизації.

"За ці місяці ми разом з командою провели інвентаризацію всіх підприємств Державного управління справами, вибрали перші п'ять, які повністю готові, за якими у нас немає заборон судів та інших юридичних обмежень на приватизацію. Всі кошти, які ми очікуємо отримати від приватизації, будуть спрямовані до державного бюджету", - зазначила вона, додавши, що доходи від приватизації підуть на погашення держборгу і на фінансування проектів соціально-економічного блоку.

На наступному етапі планується передати Фонду держмайна ще дев'ять підприємств, серед яких - готель "Україна", комплекси в Пущі-Водиці та Конча-Заспі, лікеро-горілчаний завод.

"Зараз щодо них триває інвентаризація і підготовчі роботи. За деякими з них ми в судах відстоюємо інтереси держави", - пояснила Ковалів.

Як повідомляв УНІАН, під час прес-марафону 10 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що приватизація об'єктів, які належать Державному управлінню справами, проходитиме в три етапи.