Частина кредитів ліквідованого банку "Хрещатик" пустять з молотка / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на торги пул активів ліквідованого банку "Хрещатик", до складу пулу увійшли 663 кредиту під заставу квартир у Києві.

Читайте такожФонд гарантування приступивши до ліквідації банку "Хрещатик"

Як повідомляється на сайті фонду, кредити були видані в рамках програми підтримки молодих сімей та одиноких молодих громадян для будівництва і реконструкції житла в Києві, затвердженої рішенням київської влади.

Відео дня

Зазначається, що сумарна балансова вартість кредитів становить 65,43 мільйона гривень, а в заставі у банку 662 квартири в Києві та один договір майнових прав на квартиру. Усі кредити, видані в гривні, а середня прострочка за ними - до трьох місяців.

За інформацією фонду, пул буде виставлена на відкриті торги, в яких можуть взяти участь банки, а стартова ціна лота становить 65,774 мільйона гривень.

Також повідомляється, що торги будуть проведені 10 березня на електронному майданчику Prozorro.

Довідка УНІАН. Банк "Хрещатик" працює на ринку України з 1993 року і входив до двадцятки найбільших банків за обсягом активів. Ключовими власниками фінустанови були Андрій Іванов з часткою 37%, Київміськдержадміністрація з часткою 25% і Микола Солдатенко із часткою 24%.

Національний банк визнав банк "Хрещатик" неплатоспроможним у квітні 2016 року, однак через два місяці клієнти банку ініціювали судовий розгляд щодо правомірності цього рішення. Наприкінці травня 2019 року Верховний суд підтвердив правомірність рішення НБУ про виведення банку "Хрещатик" з ринку.

У червні 2019 року Нацбанк повторно прийняв рішення про відкликання ліцензії у банку "Хрещатик", у зв'язку з чим Фонд гарантування відновив його ліквідацію.