Ілюстрація REUTERS

Через пандемію коронавірусу країнам загрожує економічна криза і зростання нерівності.

Читайте такожКоронавірус б'є по світовій економіці: пан'європейський індекс переживши найгірший квартал за 18 роківПро це йдеться в прес-релізі Програми розвитку ООН в Україні.

Зазначається, що втрата доходів в країнах може перевищити 220 мільярдів доларів, країни Африки можуть втратити майже половину робочих місць.

Відео дня

Пандемія вплине і на забезпечення прав людини та сферу освіти, а в критичних випадках — продовольчу безпеку. До того ж, ситуація може ускладнюватися через відсутність доступу у 75% населення найменш розвинених країн до мила і чистої води.

Програма розвитку ООН та Всесвітня організація охорони здоров'я допомагає країнам пережити пандемію з найменшими втратами, приділяючи особливу увагу найбільш вразливим верствам населення. Крім України таку підтримку отримують Боснія і Герцеговина, В'єтнам, Джібуті, Еритрея, Іран, Киргизстан, Китай, Мадагаскар, Нігерія, Панама, Парагвай, Сальвадор і Сербія.

Раніше УНІАН повідомляв, що за прогнозом українського лікаря з коронавірусом рано чи пізно доведеться зіткнутися кожному.

Читайте також: