У ПУМБ можна буде оформити страховку від шахрайства / idaoffice.org

З 3 квітня клієнти ПУМБ зможуть оформити страховку від шахрайства з картковими рахунками. Послуга називається «Захист від шахраїв».

Послуги страхування надаються страховою компанією ВУСО. Страхування охоплює найпоширеніші види шахрайства з картковими рахунками і поширюється на всіх власників дебетової картки ПУМБ «всеКАРТА».

Ліміт страхової суми становить 20 тисяч гривень. Вартість підключення послуги – 200 гривень на рік. За ці гроші клієнт отримає гарантію на компенсацію протягом 15 днів викраденої шахраями з карткового рахунку суми в межах ліміту страховки.

Відео дня

Важливий момент: страховка поширюється на рахунок клієнта. Тобто, якщо до рахунку прив'язані відразу кілька карт, послуга «Захист від шахраїв» буде покривати їх всі.

«... Наша страховка (ПУМБ та страхової компанії ВУСО, - УНІАН.) не має франшизи при настанні страхових випадків. Це значить, якщо клієнт все ж став жертвою шахраїв, і сума шкоди не перевищує максимального страхового ліміту в 20 тисяч гривень, страховка дозволить повністю повернути вкрадені кошти», - прокоментував начальник відділу банківського страхування продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ В'ячеслав Меліхов.

Також Меліхов розповів, що незалежно від того, який вид страхового випадку настав, сума 20 тисяч гривень повністю покриває всі види шахрайства.

Страховка поширюється на наступний комплекс шахрайських дій, основна мета яких - одержати доступ до засобів потерпілих:

  • незаконна оплата з карткового рахунку в торгово-сервісній мережі втраченою або вкраденої картою;
  • скіммінг - накладка на банкоматі, з допомогою якої зчитуються дані карти;
  • незаконні операції в Інтернеті / мобільний банкінг - операції з рахунками клієнта третіми особами без платіжної картки за допомогою SMS - команд або програми «SMS - банкінг»;
  • оплата з карти без підтвердження SMS-пароля - використання третіми особами картки клієнта без його фізичної присутності;
  • фішинг - вид інтернет-шахрайства, коли шахраї вводять користувачів в оману, наприклад, представляючись працівниками банку, щоб отримати конфіденційну інформацію;
  • фармінг - замасковані підроблені сайти, які дуже схожі з оригінальними. Переходячи на них, клієнт ризикує передати особисті дані карти шахраям;
  • вішинг - телефонне шахрайство, коли шахраї виманюють реквізити банківських карт або іншої конфіденційної інформації, або примушують до переказу коштів на карту злодіїв;

«Для того, щоб наші клієнти спали ще спокійніше, ми разом з нашими партнерами(страховою компанією ВУСО, - УНІАН) ввели нову послугу «Захист від шахраїв» саме для того, щоб наші клієнти при будь-якій ситуації знали, що їх кошти надійно захищені як банком, так і додатково страховою компанією», - прокоментував директор департаменту продажів і розвитку роздрібного бізнесу ПУМБ Олександр Щербаха.

Оформити послугу «Захист від шахраїв» можна у відділеннях банку ПУМБ. Також найближчим часом замовити страхування від шахраїв буде в телефонному режимі.

Алгоритм дій, щоб отримати компенсацію при настанні страхового випадку:

  • Заблокувати картку, якщо у вас виникли підозри на шахрайство;
  • Зв'язатися з кіберполіцією і повідомити про факт шахрайства (запишіть номер, за яким зареєструють ваше звернення);
  • Звернутися в БАНК і написати заяву про несанкціоновану транзакцію, а також звернутися з заявою про факт шахрайства в страхову компанію.