REUTERS

Міністерство фінансів України не передбачає істотних витрат на докапіталізацію державних банків наступного року, повідомляється на сайті Мінфіну з посиланням на слова міністра фінансів Наталії Яресько.

"У сфері капіталізації держбанків, порівняно з 2015 роком, ми не очікуємо істотних витрат. У поточному році на ці цілі було закладено 36 млрд грн. Якщо порівняти наступний рік з 2014-му, коли сумарний рівень фінансування державних фінансів був більше 12%, то ми знизили його в два рази - до 6%", - наводяться в повідомленні слова Яресько.

Також вона зазначила, що пік виплат Фонду гарантування вкладів фізосіб вже пройдений, тому в бюджеті наступного року закладено значно менша сума, ніж у 2015 році.

Відео дня

Крім того, за словами міністра, дефіцит НАК "Нафтогаз України", який становив 90 мільярдів гривень, у 2016 році буде доведений до нуля.

Читайте такожУ банківську систему України протягом трьох років потрібно "влити" 120 мільярдів гривень

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України оприлюднило проект державного бюджету на 2016 рік та проект податкової реформи, який передбачає випуск облігацій внутрішньої державної позики для кредитування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в обсязі 16 мільярдів гривень, або в 2,5 рази нижче обсягів поточного року.

Також проект передбачає в разі необхідності здійснювати випуски ОВДП для капіталізації банків і НАК "Нафтогаз України", однак обсяги планового випуску для цих цілей не оприлюднені.

Читайте такожФонд гарантування за два роки виплатив понад 54 мільярдів відшкодування

Держбюджет України на 2015 рік дозволяє українському уряду випуски ОВДП на 31,5 мільярда гривень для капіталізації НАК "Нафтогаз України", а також на 36,5 мільярда гривень для докапіталізації банків і на 20 мільярдів гривень - для кредитування Фонду гарантування вкладів фізосіб.