/ navkolo.me

Міжнародний валютний фонд не бачить необхідності прибуття в Україну місії для узгодження з Україною оновленого меморандуму і відновлення співпраці з нашою країною, повідомив журналістам глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше в ході 12-ї Міжнародної конференції Dragon Capital.

"У цьому немає необхідності", - сказав, відповідаючи на питання, протягом якого періоду очікується прибуття місії Фонду до Києва після погодження оновленого меморандуму всередині країни.

За його словами, врегулювати питання відновлення співпраці можна без приїзду місії.

Відео дня

Читайте також"Ми не на краю прірви": Яресько оцінила терміни відновлення співпраці з МВФ

Як повідомляв УНІАН, Україна і МВФ в березні 2015 року затвердили 4-річну програму реформ з обсягом фінансування 17,5 мільярда доларів Україна, згідно з програмою, отримала два кредитні транші на загальну суму 6,7 мільярда доларів. На даний момент Україна і МВФ узгодили Меморандум щодо другого перегляду програми, затвердження якого Радою директорів МВФ дозволить нашій країні отримати третій кредитний транш обсягом 1,7 мільярда доларів.

На поточний момент Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань у рамках другого перегляду програми співпраці, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації.

Узгодження і підписання Меморандуму щодо другого перегляду програми EFF дозволить МВФ призначити дату засідання Ради директорів, в ході якого буде вирішено питання про надання нашій країні третього кредитного траншу обсягом 1,7 мільярда доларів.

Читайте такожМВФ готовий продовжити роботу з Україною, але очікує ясності з Кабміном і коаліцією

Одним з факторів, що призупинили роботу по меморандуму, стали розмови про можливу відставку українського уряду. Питання відставки уряду обговорюється з початку року.