На допомогу з безробіття виділили 6 мільярдів гривень / фото УНІАН

Уряд прийняв рішення про виділення 6 мільярдів гривень Фонду соціального страхування України на фінансування допомоги з безробіття.

Читайте такожВ Україні різко зросло безробіття, а вакансій поменшало на третину

Про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України

Відео дня

Згідно з повідомленням, на позачерговому засіданні уряд прийняв постанову "Про виділення коштів для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття".

Зазначається, що фонду виділено 6 мільярдів гривень. Крім того, затверджено порядок використання зазначених коштів. Зокрема, 1,277 мільярда гривень буде направлено на виплату допомоги з безробіття, 4,723 мільярда гривень - на виплату допомоги по частковому безробіттю.

Згідно з постановою, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшився з 650 до 1 тисячі гривень, а виплати всім безробітним здійснюються з першого дня реєстрації, а не з сьомого, як було раніше. З першого дня допомогу по безробіттю виплачується і звільненим за власним бажанням (раніше - з 91 дня). Крім того, передбачені виплати суб'єктам малого та середнього бізнесу на період карантину для покриття витрат на зарплату працівникам, яким було скорочено робочий час.

"Прийнята постанова, яким виділено 6 мільярдів гривень, дозволить вирішити дві наші ключові цілі. Перша - це забезпечити реальну допомогу тим людям, які зараз, на жаль, вже втратили роботу. А друга - допомогти роботодавцям з виплатою зарплат їхніх працівників і тим самим запобігати звільненню, зберегти робочі місця", - наводяться в релізі слова міністра економрозвитку Ігоря Петрашка.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України затвердив експеримент щодо реєстрації безробітних і призначенням допомоги по безробіттю в електронній формі з допомогою державного порталу "Дія".