НБУ на 28 грудня встановив офіційний курс долара до гривні на рівні 37,62 грн/дол. / фото УНІАН

Наступного тижня, з 1 по 7 січня ситуація на валютному ринку залишатиметься без суттєвих змін: очікується, що межі допустимих валютних змін залишаться на рівні 37,5-38,5 грн/$ та 39-41 грн/€ на готівковому ринку. 

Про це УНІАН розповів начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий. За його словами, водночас інші показники ринку матимуть такий вигляд:

  • щоденні курсові коливання на міжбанку можуть бути в межах 0,2 грн;
  • різниця між курсом покупки та продажу на міжбанку не перевищить 0,1 грн;
  • поточні коливання на готівковому ринку будуть в межах 0,3 грн;
  • різниця між курсами покупки та продажу на готівковому ринку не перевищить 0,2-0,3 грн.

Крім того, очікується, що в післясвятковий тиждень може дещо знизитися активність на ринку - в середньому на 20% порівняно з останнім тижнем грудня, що може позитивно позначитися не лише на курсових коливаннях, а й на обсягах валютних інтервенцій, здійснюваних НБУ. 

Відео дня

"До слова: процес скорочення обсягів "валютного втручання" на міжбанк потроху знижується, що є добрим сигналом для всього ринку, адже це є виразником високого рівня свободи при курсоутворенні. Також варто звернути увагу на те, що триватиме процес подальшого зближення міжбанківського та готівкового курсів. За нашими оцінками, наступного тижня цілком можливо, що вона складатиме від 0,3 грн до 0,6 грн", - зауважив експерт.

Лєсовий резюмував, що на початку року ситуація на валютному ринку буде цілком прогнозованою: на тлі зближення курсів міжбанку та готівкового ринку спостерігатиметься певна курсова стабільність (попри незначні курсові коливання, коридори допустимих змін залишатимуться в межах попередніх кількох тижнів). 

Курс валют в Україні

Курс долара до гривні у "ПриватБанку" сьогодні, 28 грудня, подорожчав на 25 копійок - до 38,15 грн за долар. Курс євро у фінустанові сьогодні подорожчав на 55 копійок і становить 42,50 грн за євро. 

Національний банк України на четвер, 28 грудня, встановив офіційний курс долара до гривні на рівні 37,62 грн/дол., тобто гривня послабилася на 25 копійок порівняно з сьогоднішнім показником. Офіційний курс НБУ щодо євро на четвер встановлений на рівні 41,63 грн/євро, тобто гривня послабилася на 48 копійок порівняно з учорашнім курсом. 

Вас також можуть зацікавити новини: