Компанія зробить можливим зберігання, купівлю та продаж криптовалют / Ілюстрація REUTERS

Платіжна система PayРal почне операції з криптовалютою. Компанія зробить можливим зберігання, купівлю і продаж таких криптовалют як Bitcoin, Ethereum, Litecoin і Bitcoin cash.

Про це повідомляє Forbes.

Читайте такожВартість біткоїна піднялася до річного максимуму

Відео дня

Американська компанія отримала в Нью-Йорку тимчасову ліцензію на використання віртуальних валют і запустить криптооперації найближчим часом. Наразі оновлення діятиме тільки на території США, проте вже наступного року PayРal має плани щодо розширення переліку країн.

До отримання повноцінної ліцензії компанія буде співпрацювати з оператором Paxos.

Після оголошення компанії вартість всіх валют почала зростати. Найбільший підйом у Bitcoin - ціна досягла майже 13 тисяч доларів. Це приріст в 14,2% за тиждень.

Хронологія подій

  • У лютому 2020 року на тлі падіння світових фондових ринків біткоїн впевнено зростав. 9 лютого ціна криптовалюти перетнула позначку в $10 000 вперше з жовтня 2019-го.
  • Ціна криптовалюти Bitcoin 13 березня впала на 32% до $3915, що було найбільшим низьким показником з березня 2019 року.
  • 11 травня 2020 року відбувся "халвінг" біткоїн (BTC). Основне завдання цього механізму, закладеного в протокол роботи мережі блокчейна понад десять років тому  - контролювати емісію криптовалюти та стримувати її інфляцію.
  • Американські фондові індекси Dow Jones Industrial Average, Nasdaq і S&P 500 обвалилися на 9,5 відсотка за підсумками торгів 12 березня. Це стало рекордним падінням з 19 жовтня 1987 року, відомого як "чорний понеділок".
  • Станом на 28 липня 2020 року в початку карантину біткоїн подорожчав в три рази.
  • Станом на 21 жовтня 2020 року курс біткоїн, який обвалився на початку вересня, досяг 12 291 долар за монету.
  • У ніч 22 жовтня ціна біткоіни перевищила позначку в $13,1 тис., що є рекордним показником для цього року.