Міністерство промислової політики України ініціює створення лізингової компанії "Укрпромлізинг".

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав заступник міністра промислової політики Віталій НЕМИЛОСТИВИЙ журналістам під час 18-го київського міжнародного автосалону SIA'2010.

За його словами, Мінпромполітики підготувало і скерувало в Кабінет міністрів України проект постанови Кабміну про створення цієї компанії.

Відео дня

В. НЕМИЛОСТИВИЙ наголосив, що "Укрпромлізинг" займатиметься підтримкою просування вітчизняної промислової продукції, у тому числі автопрому, як на внутрішньому ринку, так і на експорт.

При цьому він додав, що уряд має намір найближчим часом прийняти постанову про створення лізингової компанії "Укрпромлізинг" і буквально протягом місяця компанія запрацює.

За словами замміністра, механізм роботи компанії буде аналогічним механізму роботи лізингової компанії "Украгролізинг", яка зарекомендувала себе з позитивного боку.

В. НЕМИЛОСТИВИЙ додав, що зараз створюють міжвідомчу комісію з представників зацікавлених міністерств і відомств для опрацювання конкретних рішень, у яку галузь і скільки грошових коштів необхідно надати.

Також він сказав, що "Укрпромлізинг" займатиметься просуванням автомобільної техніки, енергомашинобудівного устаткування, продукції верстатобудування та ін.