Ілюстрація REUTERS

Необхідно знайти компромісне рішення при розгляді та подальшого доопрацюванні законопроекту №1210, який передбачає підвищення ренти за видобуток залізної руди - майже в 5 разів.

Таку думку висловив автор законопроекту №1210 Данило Гетманцев в коментарі Мінпрому. Він нагадав, що при підготовці документа до розгляду Верховною Радою у другому читанні передбачається внесення змін до його тексту.

"По руді ми припускаємо знайти компроміс з галуззю та з міністерством фінансів". – сказав Д. Гетманцев. Він висловив впевненість, що сьогодні рівень оподаткування при видобутку залізної руди є недостатнім - але пропозиції Мінфіну щодо підвищення податкового навантаження на залізорудну галузь назвав надмірними.

Відео дня

"Тому ми хочемо знайти середину, баланс", - сказав Д. Гетманцев. Він також наголосив на важливості питання розрахунку бази оподаткування при видобутку залізної руди.

"Це складне питання, тому що наші бідні залізні руди потребують збагачення, базу обчислити не просто. Ймовірно, нам потрібно створити між Мінфіном і податковою службою робочу групу, яка б протягом декількох місяців надала б нам пропозиції щодо вірної бази оподаткування - а зараз прийняти якесь проміжне рішення", - сказав Д.Гетманцев, який очолює комітет ВР з податкової та митної політики.