Віце-прем’єр-міністр Сергій ТІГІПКО прогнозує, що до липня Україна підпише угоду про вільну торгівлю з Європейською асоціацією вільної торгівлі (ЄАВТ).

Як передає кореспондент УНІАН, про це С.ТІГІПКО заявив на засіданні Ради регіонів, яка сьогодні проходить у Львові.

«Через місяць ми, я вважаю, підпишемо зону вільної торгівлі з країнами ЄАВТ», - сказав він.

Відео дня

С.ТІГІПКО також висловив впевненість, що угода про зону вільної торгівлі також буде підписана із Туреччиною, зокрема у ході запланованого візиту в Україну прем’єр-міністра цієї держави.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ) почали офіційні переговори зі створення зони вільної торгівлі у квітні 2009 року.

Країни ЄАВТ запропонували Україні почати переговорний процес про створення зони вільної торгівлі в серпні 2007 року. Угода про вільну торгівлю з країнами ЄАВТ є важливим кроком для України в контексті створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Довідка УНІАН. Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ) створена в 1960 році за результатами Стокгольмської конвенції. До складу ЄАВТ входять Норвегія, Ісландія, Швейцарія і Ліхтенштейн. Три країни ЄАВТ (окрім Швейцарії) є частиною внутрішнього ринку Європейського Союзу через Угоду про Європейський економічний простір (ЄЕП), яка набула чинності в 1994 році.