У Верховній Раді України сьогодні о 10.00 розпочнеться позачергова сесія.

У розпорядженні голови ВР Володимира Литвина "Про скликання позачергової сесії Верховної Ради України шостого скликання" зазначено, що це засідання проводиться на вимогу 157 народних депутатів і відповідно до частини другої статті 83 Конституції України.

У розпорядженні визначено питання, які повинні розглядатися на позачерговій сесії. Передбачено розгляд кадрових питань, які "стосуються компетенції ВР". Також буде розглянуто проект закону "Про ратифікацію Договору про зону вільної торгівлі", внесений Президентом України Віктором Януковичем.

Відео дня

Крім того, будуть розглянуті проект закону "Про внесення змін до статті 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" (щодо фінансування проектів заміщення природного газу)"; проект закону "Про внесення змін до статті 6 Закону України" Про Державний бюджет Україна на 2012 рік (щодо фінансування пріоритетних проектів у сфері сільського господарства)"; проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" (щодо видатків Державного агентства екологічних інвестицій України) ".

Також в порядку денному передбачено розгляд проекту закону "Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць", проекту закону "Про внесення зміни до пункту 4 розділу ХХІ" Прикінцеві та Перехідні положення "Митного кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарства, реалізують інвестиційні проекти в пріоритетних галузях економіки "; проекту закону "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, що реалізують інвестиційні проекти в пріоритетних галузях економіки ".

ВР також розгляне проект закону «Про внесення змін до Закону України про іпотечні облігації щодо випуску та обігу іпотечних облігацій" і «проекти постанов ВР, внесені в порядку, передбаченому статтею 48 регламенту ВР».

Довідка УНІАН. Відповідно до статті 2.3.2 Закону "Регламент Верховної Ради України", позачергова сесія Верховної Ради за звичайних обставин скликається не пізніше, ніж у десятиденний строк після надходження пропозиції про її скликання. Постанова Президії Верховної Ради про скликання позачергової сесії Верховної Ради публікується не пізніше, ніж за 3 дні до її відкриття із зазначенням питань, які пропонується винести на розгляд позачергової сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин планує направити Януковичу звернення про мовний закон