REUTERS

Компанія "Агро Газ Трейдинг", постачальник газу за давальницьким договором для Одеського припортового заводу з літа 2019 року, опублікувала інформацію про те, що за вказаний часовий відрізок ОПЗ виробив 1 млн тонн карбаміду.

Продукція експортується в різні регіони світу, включаючи країни Північної Америки, ЄС, Азії, Африки.

Відео дня

Чинний договір на постачання газу між ОПЗ і АГТ розрахований до кінця 2020 року.

"Коли наша робота з Одеським припортовим заводом тільки починалася, ми проголосили амбітні цілі, що стосуються повернення ОПЗ статусу лідера хімічної галузі України. Станом на сьогодні, переступивши рубіж в 1 млн тонн виробленого карбаміду, про це можна говорити як про доконаний факт. Однак, ми не будемо зупинятися на досягнутому, оскільки набутий досвід і наші можливості дозволяють нарощувати співпрацю в інтересах і "Агро Газ Трейдинг", і ОПЗ, і вітчизняної промисловості в цілому", - зазначив керуючий партнер "Агро Газ Трейдинг" Олександр Горбуненко.

Раніше повідомлялося, що Одеський припортовий завод встановив рекорд за обсягами виробництва та експорту продукції за останні 5 років. Партнер АГТ Володимир Колот зазначив, що компанія зі свого боку зробить усе можливе для збереження подібної динаміки.

Зазначимо, ОПЗ перебуває в управлінні Фонду державного майна України і входить до переліку об'єктів великої приватизації.