До рейтингу увійшли компанії з різних галузей економіки, що успішно реалізують програми діджіталізаціі та впроваджують цифрові технології у своїй діяльності / фото dsnews.ua

Фармацевтична компанія "Дарниця", продуктова IT-компанія EVO, найбільший маркетплейс країни Rozetka, б'юті-рітейлер MakeUp, а також представники інших сфер, зокрема, харчової, промисловості та АПК увійшли до рейтингу 25 компаній, які стали лідерами діджіталізаціі.

Рейтинг склав журнал "Власть денег", повідомляє портал "Ділова столиця".

Автори рейтингу зазначають, що до нього включені як компанії, які спеціалізуються на випуску цифрової продукції та наданні цифрових послуг, так і компанії з різних галузей економіки, що успішно реалізують програми діджіталізаціі та впроваджують цифрові технології у своїй діяльності.

Відео дня

"При відборі враховувалися масштаби діяльності у сфері діджіталізаціі, її важливість для посилення технологічного потенціалу України, обсяги відповідних інвестицій, вже здійснених і запланованих, готовність компаній до переходу на ведення бізнесу онлайн в умовах часових обмежень. Ми прагнули представити в рейтингу за можливістю широкий галузевий спектр бізнесу", - йдеться в публікації.

Автори рейтингу зазначають, що, наприклад, "Дарниця", яка є лідером на фармринку України, у 2019 році провела ребрендинг і оголосила про нову стратегію бізнесу. Компанія будує міжнародний бренд і націлена на лідерство в генеричному сегменті лікарських засобів, для чого поставила перед собою завдання трансформуватися за допомогою цифрових технологій. До кінця 2020-го спільно зі світовими лідерами в області IT компанія реалізувала проекти на суму 100 млн грн.

"Це підвищило ефективність бізнес-процесів, а також забезпечило стійкість і адаптивність компанії в умовах нової реальності", - пишуть журналісти.

А цього року "Дарниця" реалізує масштабний проект діджіталізаціі процесів логістики та управління складом із залученням технологій від світових гігантів SAP, OpenText, SSI Schafer.

Компанія «Агро-Регіон», яка також увійшла до рейтингу - один з флагманів агроінновацій в Україні.

"Під час запущеного кілька років тому реформування компанії акцент був зроблений на діджіталізацію всіх виробничих і управлінських процесів", - наголошується в публікації.

Компанія YASNO, що є постачальником в Україні електроенергії та газу, за словами авторів рейтингу, постійно вдосконалює свої діджитал-сервіси (особистий кабінет, мобільний додаток, чат-бот), а також впроваджує інноваційні рішення для обслуговування клієнтів. Наприклад, постачальник одним з перших в Україні запустив голосового робота для прийому показань електролічильників і впровадив функцію оплати за електроенергію у Viber-боті YASNO-online.

"Діджіталізація Rozetka дозволила також додатково запустити туристичний онлайн-сервіс Rozetka Travel. На ньому онлайн можна знайти пакетні тури від найбільших туроператорів України, причому тур можна відразу забронювати та купити на Rozetka. Після покупки всі потрібні документи - від договору на обслуговування з туроператором, авіаквитків до медичної страховки - з'являються в особистому кабінеті покупця ", - йдеться в публікації.

Також автори рейтингу відзначили, що одна з головних цілей рейтингу - підкреслити роль цих компаній у зміцненні конкурентоспроможності української економіки.