Ілюстрація / REUTERS

Онлайн-програма Yangel Big Bang Державного космічного агентства України (ДКАУ) отримала підтримку від AWS Activate - платформи для розвитку стартапів Amazon.

Читайте такожУ 2019 році у світі з'єднання явилося 142 нових "стартапу-єдинорога" – серед них є й український

Про це повідомляє прес-служба ДКАУ.

Відео дня

"Activate поєднує в собі великі переваги для розвитку бізнесу, включаючи доступ до сучасних технологій, технічну підтримку та можливість подати заявку й отримати кредит на суму від 1000 доларів на команду", - сказано в повідомленні.

У Держкосмагентстві додали, що з допомогою кредиту можна отримати інтегрований набір сервісів, в якому є все необхідне для повноцінної розробки своєї програми: доступ до центрів обробки даних, можливість вибору платформи для хмарних обчислень, машинне навчання з високопродуктивної обчислювальної інфраструктури та підтримка експертів на всіх етапах стартапу.

В Amazon зазначають, що готові залучати до українських проектів своїх архітекторів для обговорення та участі у майбутніх заходах.

"Така потужна підтримка дозволить Yangel Big Bang мати сучасну платформу для розвитку своїх ідей. Це надасть нові можливості для наших проектів вийти за рамки наявних в Україні технологій і мислити масштабно. Я переконана, що настав час діяти і реалізовувати наш потенціал, і Amazon повністю нас у цьому підтримує", - цитує керівника програми Марію Яроцьку прес-служба ДКАУ.

Як додали в агентстві, на даному етапі AWS Activate активно розвиває свої наземні станції - AWS Ground Station. Це повністю керована послуга, яка дозволяє контролювати супутниковий зв'язок, обробляти дані та масштабувати свої операції без необхідності мати власну наземну станцію.

Як повідомляв УНІАН, кілька тижнів тому Державне космічне агентство України (ДКАУ) відкрило онлайн-програму стартапів Yangel Big Bang, яка буде готувати проекти для участі у Yangel Accelerator, який планують запустити восени. Програма відкрита для команд, які планують працювати над своїм продуктом в Україні й в усьому світі. Щоб потрапити у відбір, потрібно мати презентацію продукту у вигляді слайдів або відео та успішно пройти інтерв'ю з координаторами. Проект, який пропонує команда, має відноситися до однієї з наступних тем: супутники, запуски та польоти, нові горизонти та космос на Землі.