"Велике будівництво" на Дніпропетровщині / фото facebook.com/oleksandr.kubrakov

Упродовж двох років за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у Дніпропетровській області зроблять в 4 рази більше доріг, ніж за останні 10 років.

Про це на Дніпровському економічному форумі-2021 заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Дніпропетровщина - одна із ключових областей України, зокрема у розрізі надходжень до бюджету і структури ВВП, але постійно випадала з поля зору державних планів. "Велике будівництво" прямо зараз виправляє цю історичну несправедливість", - наголосив міністр.

Відео дня

Зокрема, за 2 роки оновлять та побудують понад 557 км доріг. А вже до кінця цього року відкриють ІІ чергу Південного обходу Дніпра, яку почали створювати ще у 2012 році, але потім закинули.

Наступного року завершиться оновлення траси Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя та важливого південного маршруту Н-11 Дніпро - Миколаїв.

Серед найбільших інфраструктурних проєктів у області також будівництво Міжнародного аеропорту Дніпра, який зможе приймати 11 тисяч пасажирів на добу, та відновлення Міжнародного аеропорту "Кривий Ріг". Його відкриють вже у 2022-му. 

"Уже наступного року розпочнемо електрифікацію ділянки Долинська - Миколаїв - Колосівка, яка дозволить об’єднати між собою ключові міста Центру та Півдня України: Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв та Херсон", - розповів Кубраков про плани на залізниці.

Крім того, за маршрутом Долинська - Кривий Ріг - Апостолове - Херсон - Вадим - Миколаїв у I кварталі 2022 року запустять новий дизель-поїзд.

Ще одним проєктом "Великого будівництва" на Дніпропетровщині є будівництво нового сортувального центру. Відповідний контракт "Укрпошта" підписала 19 листопада. 

"Він буде розташований неподалік нового аеропорту Дніпра. Всього планується збудувати 7 таких хабів по всій країні. За попередніми підрахунками, мінімальний час та обсяг обробки посилок зросте до 35 тис. одиниць на годину, а письмової кореспонденції - до 15 тис. листів на годину", - розповів міністр.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський анонсував план програми "Велике будівництво": відремонтувати і побудувати 6 500 км доріг протягом 2021 року.