Ілюстрація REUTERS

Один з найбільших українських операторів мобільного зв'язку компанія «ВФ Україна», що працює під брендом Vodafone, розширив мережу 4G в Закарпатській і Рівненській областях.

Читайте також«Київстар» запустив 4G-зв'язок ще в 100 населених пунктах

Як повідомила прес-служба оператора, 4G з'явилася в місті Перечин і в селах Закарпаття: прикордонних селах Горонглаб, Тийглаш, Тарнівці та Невицьке, а також в селах Обава, Поляна, Завидово, Оноківці та Баранинці.

Відео дня

Також повідомляється, що швидкісним інтернетом тепер можна користуватися і в Здолбунові та Стрільську Рівненської області, а також в місті Бобринець Кіровоградської області.

«На сьогодні близько 19 мільйонів жителів України отримали доступ до 4G від Vodafone. Географія покриття інтернету четвертого покоління включає в себе 24 області України. Оператор продовжує активне будівництво», - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що після запуску 4G абоненти Vodafone можуть набагато активніше користуватися мобільним інтернетом і сервісами на базі 4G, такими як стрімінг HD TV, онлайн-ігри, активно використовувати хмарні сервіси, а також нові напрямки: «інтернет речей», телемедицина, smart -управління енергетикою і сільським господарством, електронні мобільні гаманці.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня 2018 року Vodafone запустив швидкісний 4G-інтернет у діапазоні 2,6 ГГц. Спочатку мережа четвертого покоління з'явилася в місцях найбільшого скупчення користувачів мобільним інтернетом.

З 1 липня Vodafone почав запуск інтернету четвертого покоління на частоті 1,8 ГГц.

Довідка УНІАН. "Vodafonе Україна" є одним з найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM і CDMA-450, обслуговує більш як 20 млн абонентів.