У новому меню програми розміщуються не за списком, а у вигляді великих іконок / фото The Verge

Microsoft випустила тестову версію Windows 10, яка призначалася лише для внутрішнього використання, але за чистою випадковістю виявилася доступною учасникам програми Windows Insider, незалежно від того, знаходяться вони на каналі раннього доступу, пізнього доступу або попереднього перегляду.

Читайте такожMicrosoft наступного року припинить підтримку Windows 7

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"У збірці з номером 18947 компанія розкрила абсолютно новий дизайн меню "Пуск", позбавленого фірмових плиток", - йдеться в повідомленні.

На щастя, ця збірка лише для 32-розрядної системи, яка не сильно поширена серед користувачів. Тим не менш, результат прикрої помилки змусив інтернет активно обговорювати майбутні зміни в "Пуск". Судячи з усього, Microsoft планує остаточно позбутися від "живих" плиток (Live Tiles), але цілком можливо, що це стосується тільки нової системи Windows Lite, яку софтверний гігант зараз розробляє. У новому меню програми розміщуються не за списком, а у вигляді великих іконок в кілька рядів. Крім того, з'явився пошук анімованих GIF-зображень.

фото The Verge

Це не вперше, коли Microsoft припускається подібної помилки. Ще у 2017 році компанія випустила внутрішні збірки Windows 10 для ПК і смартфонів, що призвело до нескінченного циклу перезавантаження на деяких пристроях. Тоді софтверний гігант швидко виявив помилку і допоміг постраждалим користувачам розв'язувати проблему за допомогою утиліти для відновлення завантажувача.

Представники Microsoft заявили, що повідомлені про поточну помилку й займаються її вирішенням.