Ілюстрація / REUTERS

Глобальні продажі смартфонів продовжують знижуватися, найбільше зниження торкнеться Японії, Західної Європи та Північної Америки.

Читайте такожПерші 100 тисяч смартфонів Honor 9X розійшлася всього за 2 хвилини

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Нові дані дослідницької компанії Gartner прогнозують зниження поставок на 2,5% (до 1,5 мільярда пристроїв). Найбільшими ринками, які спіткає така доля, є Японія, Західна Європа та Північна Америка, де падіння становитиме 6,5%, 5,3% та 4,4% відповідно", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що до цього призвело збільшення вартості смартфонів і уповільнення циклів їх оновлення. Навіть найбільший у світі ринок смартфонів, Китай, зіткнувся з падінням продажів за підсумками року. Хоча тут ключову роль відіграли економічні проблеми. Зокрема, американські санкції проти Huawei істотно вплинули на деякі показники, хоча сама компанія продемонструвала пристойне зростання на внутрішньому ринку. Зняття заборони на доступ Huawei до американських технологій повинно покращити ситуацію надалі.

Гарна новина полягає в тому, що в другій половині наступного року нас чекає стрибок, який буде пов'язаний з впровадженням технології 5G. Деякі виробники вже поспішили випустити свої перші смартфони з підтримкою стільникового зв'язку п'ятого покоління, інші (включаючи Apple) планують зробити це наступного року. Але для того, щоб продажі почали стабільно зростати, необхідні інші серйозніші зміни в мобільній галузі й, певна річ, доступніші ціни на смартфони.

фото Gartner