Ілюстрація REUTERS

Компанія Facebook відзвітувала за четвертий квартал 2019 фінансового року. Незважаючи на низку скандалів з витоками даних користувачів, найбільша у світі соціальна мережа продовжує нарощувати фінансові показники значними темпами.

Читайте такожViber розповів про свою аудиторії в Україні: ТОП-3 міст користувачів

Виручка за підсумками кварталу зросла на 25%, до $21,082 млрд, а за підсумками 2019 року вона становить $70,697 млрд. Це на 27% більше, ніж у 2018 році, пише itc.ua.

Відео дня

Квартальний чистий прибуток становить $7,349 млрд, збільшившись на 7% порівняно з аналогічним кварталом минулого року, а річний — $18,485 млрд, що відповідає спаду на 16%. Це зумовлено виплатою штрафів за ті самі витоки. Нагадаємо, в липні Facebook погодилася виплатити рекордний штраф в п'ять мільярдів доларів за позовом Федеральної торгової комісії США (FTC) і ще 100 млн доларів за позовом Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

FTC веде ще одне розслідування діяльності компанії у зв'язку із звинуваченнями в порушенні антимонопольного законодавства, так що компанії загрожує ще один великий штраф. Само собою, якщо регулятор визнає компанію винною і винесе відповідне рішення.

Навіть кількість активних користувачів, незважаючи на всякі заклики залишити соцмережу та повідомлення про масовомий відплив, зросла. Кількість щодня активних користувачів зросла на 9%, до 1,66 млрд осіб, а кількість щомісяця активних — на 8%, до 2,5 млрд. Кожен місяць усіма додатками компанії, в тому числі Instagram, WhatsApp і Messenger, користуються 2,89 мільярда людей.

За підсумками року Facebook має $54,86 млрд у вигляді готівки і їх еквівалентів, а кількість співробітників зросла на 26%, досягнувши 44 942 осіб.

Незважаючи на відмінні показники після публікації звіту акції Facebook впали майже на 7%, в результаті чого статок засновника соцмережі Марка Цукерберга скоротився на п'ять мільярдів доларів — до 77 мільярдів.