У половині населених пунктів 4G з'явився вперше / Ілюстрація REUTERS

У вересні 2020 року українські мобільні оператори підключили до 4G-зв'язку 1211 населених пункти.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Читайте такожКиївстар включив 4G-зв'язок на частотах 900 МГц у понад ста населених пунктах Вінницької області

Відео дня

Відзначається, що в половині населених пунктів (566 н.п.) 4G з'явився вперше. В цілому 255 тис. громадян отримали доступ до 4G вперше, вказують в Міністерстві.

У вересні оператори підключали населені пункти у Вінницькій, Одеській, Київській, Черкаській областях, додали в Мінцифри. На цей момент до 4G в Україні підключено 19,3 тис.населених пунктів по всій країні.

Скріншот Telegram

Відзначається, що в жовтні оператори будуть підключати до 4G міста в Полтавській, Чернігівській, Миколаївській, Сумській, Кіровоградській областях. У листопаді - у Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях.

Інфографіка Минцифры

Петиція про заборону 5G

  • 6 липня 2020 року петиція, яка закликає заборонити використання 5G-зв'язку в Україні, набрала 25 тис. голосів, необхідних для її розгляду президентом України.
  • 21 липня 2020 року президент України Володимир Зеленський закликав прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), Олександра Животовського проінформувати населення країни про вплив мобільних технологій 4G і 5g на здоров'я людей.
  • 4 вересня 2020 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації заявила про те, що інформуватиме про вплив 4G і 5G на здоров'я людей.