Інвестори сприйняли заяву компанії як попередження про вихід LG з виробництва смартфонів / Ілюстрація REUTERS

Південнокорейська компанія LG Electronics готується прийняти рішення про подальшу долю свого підрозділу з виробництва мобільних пристроїв, яке зазнає збитків протягом 23 кварталів поспіль.

Про це повідомляє The Korea Times.

Читайте такожLG анонсував випуск чотирьох нових смартфонів

Відео дня

Як наголошується в заяві компанії, за цей термін підрозділ втратив в цілому близько $4,5 млрд в умовах «жорсткої» конкуренції.

«Ми в LG Electronics вважаємо, що настав той момент, коли нам необхідно прийняти найбільш правильне рішення щодо мобільного підрозділу, враховуючи рівень конкуренції в цю хвилину і в майбутньому», - йдеться в заяві компанії.

У заяві керівництва компанії уточнюється, що співробітникам «не варто турбуватися про те, що може статися з підрозділом з виробництва смартфонів, тому що ми залишимо їх в штаті компанії».

Інвестори сприйняли заяву компанії як попередження про вихід LG з виробництва смартфонів, і акції компанії злетіли відразу на 12,9%.

Ситуація в LG Electronics

Раніше в корейських ЗМІ вже з'являлися публікації про те, що LG Electronics може піти з ринку мобільних пристроїв у зв'язку з продажем збиткового підрозділу.