Михайло Федоров / скріншот з відео

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів про експеримент, в рамках якого нейронна мережа за допомогою штучних нейронів написав йому промову.

Про це він написав у своєму каналі в Telegram.

Для реалізації задуманого команда міністра скористалася розробкою стартапу випускника КПІ Postello. Їх однойменний сервіс за допомогою нейромережі створює цілу мову всього на основі декількох ключових фраз.

Читайте такожУ Мінцифри розповіли, коли інтернет з'явиться у всіх українських селах

Клієнтами сервісу вже є малий і середній бізнес зі Штатів, Канади, Філіппін, Індії, Австралії, Німеччини та Великобританії.

Для того, аби отримати готовий текст, сервісу потрібно дати ключові слова, після чого алгоритм розвиває вашу думку, а нейромережа зробить все інше. Наразі сервіс ще потребує доопрацювання, але у Postello "є великі перспективи", – підсумував міністр.

Раніше Мінцифри презентували нові послуги на порталі "Дія". Тепер кожен може оформити пенсію або допомогу по безробіттю, а також отримати довідки про трудовий або страховий стаж – менш ніж через годину і не виходячи при цьому з дому.

У відомсті наголошують, що саме на ці послуги серед українців зараз найбільший попит. Тільки за рік соціальні працівники видають близько трьох мільйонів довідок про стаж.

Вас також можуть зацікавити новини: