Ілюстрація REUTERS

Музичний стримінговий сервіс Spotify запустив в Україні продажі реклами для безкоштовної версії сервісу.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Читайте такожДочекалися: Spotify підтвердив свій запуск в Україні

Відео дня

Контракти

У компанії повідомили, що з моменту запуску сервісу в Україні 15 липня, вже уклали подібні контракти з компаніями ballantine's, Ferrero, Uklon і Mastercard. Партнером сервісу в розміщенні реклами виступає європейська рекламна мережа Httpool.

У компанії Uklon відзначили, що за 2019 рік обсяг виручки від продажу музики досяг $11,1 млрд, з яких майже 80% припало саме на стримінгові сервіси.

Хронологія подій

  • Spotify — популярний стримінговий сервіс, на якому презентовано аудіозаписи основних музичних лейблів, включаючи BBC, Sony, EMI, Warner Music Group і Universal. Вартість передплати Spotify в США становить $9,99 на місяць. Ринкова капіталізація компанії перевищує $26 млрд. У першому кварталі 2020 року число платних користувачів Spotify зросло у порівнянні з минулим роком на 31% і досягло 130 млн.
  • У травні 2020 року музичний стримінговий сервіс Spotify оголосив, що тепер у власну бібліотеку користувачів можна додавати необмежену кількість музики. Раніше було встановлено ліміт у 10 тис. пісень.
  • Музичний сервіс Spotify запустився в Україні 15 липня. Він доступний в безкоштовному форматі з прослуховуванням реклами та преміум-передплатою за $4,99 в місяць.
  • Крім України сервіс почав роботу в 12 країнах, у тому числі в Молдові, Казахстані, Білорусі, Росії, Албанії, Хорватії, Чорногорії та Сербії.