До кінця року на маршрут до Борисполя вийде новий поїзд українського виробництва / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" завершує модернізацію шостого поїзда для Kyiv Boryspil Express, що курсує між станцією "Київ-Пасажирський" і аеропортом "Бориспіль" і планує до кінця року отримати новий поїзд українського виробництва, який курсуватиме на цьому ж маршруті.

Читайте такожЕкспрес до «Борисполя» знову зламався (фото)

Про це повідомив глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відео дня

"Ще один Kyiv Boryspil Express в Міжнародний аеропорт "Бориспіль"! Шоста РЕЅА для експреса фактично готова. Максимальну модернізацію автобусів польського виробництва "Укрзалізниця" проводить у власних депо", - написав він.

При цьому Кравцов зазначив, що компанії досить часто дорікають "Укрзалізницю" в тому, що вона не купує нові поїзди.

"Тут головне - питання фінансування. Ефективність і необхідність проекту швидкісного сполучення з аеропортом ми довели в перші місяці його реалізації. І міняти рухомий склад ми будемо крок за кроком. На черзі - новий поїзд українського виробництва, який компанія отримає до кінця року. Курсуватиме він за маршрутом Kyiv Boryspil Express", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада 2018 року "Укрзалізниця" запустила залізничний експрес Kyiv Boryspil Express між станцією "Київ-Пасажирський" і міжнародним аеропортом "Бориспіль". Купити квитки на експрес можна в залізничних касах і кіосках самообслуговування. Залізничне сполучення між столицею та аеропортом буде функціонувати в режимі 24/7.

Маршрут поїзда проходить від вокзалу "Київ-Пасажирський" через станцію "Дарниця" до термінала D аеропорту "Бориспіль". Спочатку планувалося, що потяг буде зупинятися і на станції "Видубичі". Розрахунковий час в дорозі - 35 хвилин.