Ілюстрація / REUTERS

У центрі Києва 16-20 травня буде обмежено рух транспорту у зв’язку з підготовкою та проведенням заходів з нагоди Дня Європи.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Так, 18 травня о 13:00 розпочнеться церемонія відкриття Дня Європи в Києві за участю керівництва держави, столиці, Представництва ЄС в Україні, держав-країн членів ЄС, акредитованих в Україні. День Європи в Києві – 2019 присвячено 1000-літтю з початку правління Великого князя Київської Русі-України Ярослава Мудрого - найважливішої постаті у міжнародних відносинах Києва і Європи.

Відео дня

Читайте такожДень вишиванки 2019: історія та традиції українського свята

Також заходи відбуватимуться на Михайлівській площі, у сквері навколо пам’ятника Анні Київській на Львівській площі, Контрактовій площі, Софійській площ, у парку імені Тараса Шевченка.

Для забезпечення монтажу тимчасових конструкцій, необхідних для проведення заходів, передбачено вводити тимчасові обмеження руху 16 та 20 травня.

Як повідомляє КМДА, у рамках програми також відбудеться мистецький проект «Зірки світової опери» на Софійській площі 19 травня, у зв’язку з чим з 19:30 до 21:30 заборонять рух усіх видів транспорту уздовж Володимирського проїзду (від перехрестя з вулицею Володимирською до перехрестя з вулицею Малою Житомирською) та на вулиці Володимирській (від перехрестя з вулицею Рейтарською до перехрестя з вулицею Великою Житомирською).

На цей час буде внесено зміни в роботу маршрутів наземного пасажирського транспорту, про що обіцяють повідомити додатково.