Основна причина перенесення - дешевша робоча сила / фото VW

Німецьке видання Handelsblatt з'ясувало, що Volkswagen змінив свої виробничі плани щодо випуску електромобілів, вирішивши перенести виробництво ще неанонсованої бюджетної моделі до Східної Європи.

Читайте такожSkoda назвала дату прем'єри першого серійного електрокара

Перший електромобіль нового сімейства VW ID.3 вже почали виробляти в Цвіккау (Німеччина), де було зібрано перші 200 передсерійних примірників. З першої партії в 30 тисяч примірників за попереднім замовленням розібрали вже половину. На ще одному німецькому заводі в Емдені будуть виготовляти кросовер Volkswagen ID. CROZZ.

Відео дня

А ось виробництво бюджетної моделі з цінником нижче €20,000/$22,300 на новій платформі MEB entry збираються перенести до Східної Європи. Основна причина перенесення - дешевша робоча сила, а також близькість до менш грошових ринків, де попит на початкові моделі буде вищим, ніж на базові Volkswagen ID, пише itc.ua.

Вихід нової бюджетної моделі на ринок очікується приблизно в 2023-2024 році. Судячи з витоків та даних інсайдерів, це буде компактна п'ятимісна модель з розмірами Volkswagen Polo або T-Roc у форматі «високого» хетчбека або кросовера. Запас ходу очікується на рівні 200 км за циклом EPA.

У даний момент над розробкою платформи MEB entry працюють інженери Seat, саме вони швидше за все випустять першу модель на її основі. Далі підуть аналогічні за характеристиками електромобілі від основного бренду Volkswagen, а також від Audi і Skoda.

Нагадаємо, що до 2022 році Volkswagen розраховує довести кількість фабрик для виробництва електромобілів до восьми штук. Вони будуть розташовані на трьох континентах, в список увійдуть виробництва в Чаттануга (США), Емден, Ганновері, Цвіккау та Дрездені (Німеччина), Млада-Болеслав (Чехія), Антінг і Фошань (Китай). Всі вісім фабрик сумарно забезпечать річний випуск електромобілів на рівні 1 млн штук до 2025 року.