Мінрегіон пропонує встановлювати станції екстреного зв'язку на трасах / фото facebook/Ukravtodor.Gov.Ua

В Україні під час нового будівництва та реконструкції доріг I категорії (траси міжнародного значення) рекомендується встановлювати станції екстреного зв'язку.

Читайте такожВ Україні можуть змінити дорожнє покриття біля зупинок

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, це передбачено у змінах державної будівельної норми (ДБН) з проектування доріг загального користування, які вводяться в дію з 1 вересня.

Відео дня

За його словами, як правило, станції розташовуються кожні 500 м - 2 км уздовж траси для виклику необхідної допомоги: поліції, швидкої або евакуатора у разі екстреної ситуації на дорозі.

"Впроваджуємо ще одну європейську практику безпеки на трасах - станції екстреного зв'язку. На дорозі може трапитися різне, тому в багатьох країнах Європи, наприклад, щоб убезпечити водіїв і пасажирів авто на трасах у разі виникнення можливої надзвичайної ситуації вздовж дороги кожні кілька кілометрів проектують невеликі SOS-станції. З їх допомогою можна викликати швидку, поліцію, скористатися аптечкою і так далі. Тепер така практика може вводитися і в нас. Новими змінами в ДБН введено рекомендаційну вимогу - передбачати відповідний технологічний зв'язок на трасах для влаштування цих SOS-станцій", - написав заступник міністра.

За словами Парцхаладзе, вигляд та комплектація таких SOS-станцій, а також відстань, на якому вони будуть розташовуватися і час, прибуття на місце відповідних екстрених служб будуть визначатися індивідуально відповідно до проекту.

фото facebook/lev.partskhaladze

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.