Відділення Volkswagen R отримав змінену емблему / фото Volkswagen

Компанія Volkswagen показала новий логотип відділення Volkswagen R. Першим стилізовану літеру R отримає кросовер Atlas Cross Sport R-Line для північноамериканського ринку.

Читайте такожVolkswagen почав випуск власних батарей для електрокарів (фото)

Одночасно з презентацією нового логотипу Volkswagen оголосив про перезапуск бренду R. Спрощена емблема, яка складається з двох частин, якраз символізує початок нової ери і «прихильність марки до збереження високих динамічних характеристик і ексклюзивність». Верхній елемент можна описати як дугу на гоночній трасі; у діагонального розчерку своє призначення: він повинен підкреслювати прогресивність бренду, передає motor.ru.

Відео дня

Новий логотип створено в Volkswagen Design Center. Над емблемою працювала команда під керівництвом шеф-дизайнера німецької марки Клаус Бішофф, співробітники технічного департаменту та маркетологи Volkswagen R. Публічний дебют логотипу відбудеться 11 жовтня під час презентації кросовера Atlas Cross Sport R-Line — модель удостоїлася честі першою отримати новий шильдик.

фото Volkswagen

Трохи раніше, в кінці серпня цього року, Volkswagen представив власний змінений логотип. Літера W з тривимірної перетворилася в плоску, через що стала виглядати більш мінімалістичною. Раніше за таким же принципом були оформлені шильдики на старих Beetle. Зміну логотипу в компанії пояснили новою стратегією орієнтації бренду на молодь і цифровізацію, але насправді це може бути пов'язано зі спробою дистанціюватися від скандалу, пов'язаного з маніпуляціями даними про шкідливі викиди.