Перший електробус вийде в Одесі на маршрут / фото: dumskaya.net

В Одесі завтра почне курсувати перший електробус, переобладнаний на комунальному підприємстві «Одесміськелектротранс».

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на нараді в мерії заявила заступник директора КП «Одесміськелектротранс» Наталія Колесніченко.

Читайте такожНайдовший трамвай в Україні випробували в Одесі (фото)

Відео дня

За її словами, сьогодні директор КП Дмитро Жеман отримує в Києві дозвільні документи для введення електробуса в експлуатацію.

«Вже завтра електробус вийде на лінію», - додала вона.

Як уточнили УНІАН у прес-службі «Одесміськелектротранс», електробус працюватиме на одному із найдовших тролейбусних маршрутів - №10, який сполучає житловий масив Черемушки і Пересипський міст. Вартість проїзду становитиме 5 грн за поїздку (стандартна ціна за проїзд у громадському електротранспорті Одеси).

У прес-службі додали, що електробус у майстернях підприємства «Одесміськелектротранс» переобладнано з тролейбуса Skoda 21. Без контактної мережі електробус може пройти близько 50 км.

«У разі повної розрядки він зможе «перетворитися» на тролейбус і продовжити маршрут, живлячись від контактної мережі і одночасно підзаряджаючись. Нині на стадії підготовки друга така машина. Планується виробництво ще трьох», - повідомили в прес-службі.