За минулий рік через інтернет було оформлено 333,5 тисячі місць / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" протягом 2019 року реалізувала через онлайн-сервіси 30,4 мільйона квитків, тобто 57% від загального обсягу проданих в минулому році залізничних квитків.

Читайте такожУ Києві з'єднання бути єдині проїзні на весь транспорт: закон

Як повідомила прес-служба компанії, в минулому році продажі залізничних квитків через інтернет зросли на 10%.

Відео дня

Зазначається, що у 2019 році було введено оформлення через інтернет пільгових проїзних документів для осіб з інвалідністю, що дозволило оформити через інтернет майже 16,7 тисячі таких квитків.

"Крім того, онлайн можна замовити спеціально обладнаний вагон для перевезення осіб з інвалідністю, які пересуваються на візках, з подальшим оформленням квитків у касі, і вже опрацьовано 38 подібних замовлень", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що розширюється перелік міжнародних поїздів, квитки на які можна придбати без відвідування каси.

"Зараз це всі поїзди та вагони "Укрзалізниці", які курсують сполученням Україна - Польща. Протягом 2019 року 333,5 тисячі місць було оформлено саме через інтернет, що на 15% більше, ніж у 2018 році", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, з січня 2019 року "Укрзалізниця" дозволила купувати пільгові квитки для людей з інвалідністю онлайн, тоді як раніше для цього потрібно було їхати виключно в каси на вокзалах.

За інформацією прес-служби "Укрзалізниці", частка оформлених через електронні сервіси проїзних документів у 2018 році становила 50% від загальних продажів.