Ілюстрація REUTERS

Два з половиною роки тому Великобританія заявила, що повністю заборонить продаж нових ДВЗ-автомобілів до 2040 року. Тепер уряд цієї країни вирішив, що цю заборону варто запровадити ще раніше — починаючи з 2035 року, причому вона торкнеться не тільки бензинових і дизельних, але і всіх гібридних моделей.

Читайте такожBloomberg спрогнозував, коли електрокари перевершать за продажами бензинові авто (інфографіка)

Новий термін переходу виключно на екологічно чисті засоби пересування анонсував прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Рішення повинно допомогти досягти іншої важливої мети — нульових викидів вуглекислого газу від промисловості, сільського господарства та інших галузей економіки до 2050 року, пише itc.ua.

Відео дня

Цікаво, що в 2018 році уряд Великобританії заявив, що в рамках Road to Zero Strategy з 2040 року заборонить продажу бензинових і дизельних легкових автомобілів і вантажівок, але дозволить продавати гібриди і спільні гібриди з рівнем шкідливих викидів не більше 75 г/км CO2 (ultra-low emissions vehicles).

У новій версії заборони зазначено, що забороні підлягає будь-який автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння, включаючи звичайні і спільні гібриди. Таким чином, починаючи з 2035 року у Великобританії можна буде придбати в новому стані виключно «батарейний» або водневий електромобіль.

Незважаючи на те, що термін заборони перенесений відразу на 5 років, керівництво країни заявляє, що «якщо буде можливо, то заборону введуть ще раніше». Деякі радники називають як бажаний орієнтир 2030 рік.

Зазначимо, що за 2019 рік в Туманному Альбіоні продали 37,850 батарейних електромобілів (BEV), що на 144% більше, ніж у 2018 році. Водночас, ця кількість становила всього 1,6% місцевого авторинку, оскільки за той же період було куплено 1,498,640 бензинових (64,8%) і 583,488 (25,2%) дизельних автомобілів.