Ілюстрація REUTERS

Один із найбільших міжнародних автомобільних салонів переїде з Франкфурта в Мюнхен. Таке рішення прийняла Німецька асоціація автопромисловців (VDA). Місто в Баварії вибрали серед декількох варіантів, з поміж яких були Кельн, Гамбург, Ганновер і Берлін.

Читайте такожНе лише Октоберфест і BMW: як живе та чим дихає столиця найбільшого пивного фестивалю у світі Мюнхен

Остання виставка, проведена у Франкфурті у 2019 році, показала, що автовиробники все частіше віддають перевагу участі в ній інші активності. Зокрема, минулого року на моторшоу не приїхали Nissan, Aston Martin, Ferrari, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Toyota і Volvo, пише motor.ru.

Відео дня

Мюнхенський автосалон пройде у 2021 році. Раніше повідомлялося, що зміниться не тільки місце проведення моторшоу, але і його формат. Нова концепція повинна зробити участь у виставці привабливішою для автовиробників. Передбачається, що ідея автосалону в майбутньому буде сконцентрована навколо «концепції мобільності», а не кінцевого продукту – автомобіля. Це дозволить компаніям демонструвати різні рішення в цій галузі.

Минулого тижня було прийнято рішення про скасування іншого великого європейського автомобільного заходу – автосалону в Женеві. Уряд Швейцарії ввів заборону на проведення масових заходів з кількістю учасників більше як тисяча осіб через коронавірус. До того моменту в країні вже виявили дев'ять випадків зараження COVID-19.