Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" призначила курсування ще двох швидкісних поїздів класу «Інтерсіті +» сполученням Перемишль - Київ з метою евакуації громадян України з Польщі, які внаслідок обмежувальних заходів, зокрема, запровадження карантину, спрямованого на протидію поширенню в країні коронавірусу, не мають можливості самостійно перетнути кордон.

Читайте такожЧерез коронавірус 38 тисяч українців за кордоном планують повернутись на батьківщину - Кулеба

Як повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України, поїзд № 705/706 - 716/715 відправиться з українцями з польського Перемишля 21 березня о 13:10 і прибуде до Києва о 22:17.

Відео дня

Поїзд № 715/716 - 706/705 відправиться з Перемишля 21 березня о 15:50 та прибуде до української столиці о 00:46 22 березня.

"Квитки на зазначені поїзди можна купити тільки через онлайн-систему booking.uz.gov.ua. З Києва до Перемишля поїзди відправляться без пасажирів. Бригада стюардів, яка обслуговує поїзд, забезпечена всіма засобами захисту та дезінфекції", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що сьогодні з Польщі за допомогою спецрейсів поїздів повернулися більш як 1 тисяча 150 людей.

Як повідомляв УНІАН, 20 березня "Укрзалізниця" відправила п'ять спеціальних поїздів класу «Інтерсіті +» сполученням Перемишль - Київ для евакуації громадян України з Польщі та Чехії.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу.

Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня до 3 квітня, а також з 18 березня запровадив заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

У зв'язку з цим, Міністерство інфраструктури організовує спецрейси, щоб всі українці змогли повернутися додому.