Олівер Блюм / Ілюстрація REUTERS

Німецький автомобільний холдинг Porsche через "вихлопний скандал" може відмовитися від дизельних двигунів. Про це агентству Reuters заявив виконавчий директор компанії Олівер Блюм.

Читайте такожVolvo перейде на виробництво електромобілів із 2019 року

"Звичайно, ми розглядаємо це питання. Ми поки не прийняли на цей рахунок остаточного рішення", - сказав Блюм. За його словами, чи матиме дизель мати майбутнє в Porsche, вирішать до кінця десятиліття.

Відео дня

Блюм додав, що бренд запропонує поєднання двигунів внутрішнього згоряння, гібридних автомобілів з модулем і автомобілів на акумуляторних батареях протягом наступних 10-15 років.

Як повідомляв УНІАН, у липні цього року у рамках "вихлопного скандалу", пов'язаного з махінаціями німецького автоконцерну Volkswagen, слідчі почали розслідування і щодо Porsche, його дочірньої компанії.

Попередньо передбачається, що в Porsche також могли маніпулювати даними з обробки вихлопних газів і займатися недобросовісною рекламою. 

Компанія Porsche сама не виробляє дизельні мотори, закуповуючи їх у концерну Audi, який також є дочірнім підприємством Volkswagen. В цілому ж Porsche не спеціалізується на автомобілях на дизельних моторах. Частка таких машин у концерну "на всіх ринках", за словами представника Porsche, не перевищує 16 відсотків, у Німеччині - 36 відсотків.

У вересні 2015 року розкрилися махінації компанії Volkswagen з програмним забезпеченням дизельних автомобілів, що маскує перевищують норми шкідливих викидів під час тестування. Скандал призвів до відставки гендиректора компанії Мартіна Вінтеркорна і викликав труднощі для діяльності VW по всьому світу.

"Дизельний скандал" навколо концерну Volkswagen призвів до того, що німцям радять не купувати нові дизельні машини. Автомобілів з дизельним двигуном також хочуть заборонити в'їзд в кілька німецьких міст.