ПАТ

ПАТ "Укрзалізниця" продовжила на п'ять років контракт з південнокорейською компанією Hyundai Rotem на обслуговування швидкісних поїздів HRCS2. Вартість угоди не розголошується, повідомляє ЦТС.

Читайте такожВ Україні можуть збільшити швидкість руху поїздів

"Перший контракт на сервісне обслуговування поїздів HRCS2 "Укрзалізниця" і Hyundai Rotem підписали в травні 2012 року", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляє видання, тоді вартість угоди становить 65 мільярдів вон (близько 60 мільйонів доларів).

Перший договір на сервісне обслуговування діяв з 2012 по 2017 рік. За умовами угоди корейська сторона протягом 5 років зобов'язалася обслуговувати швидкісні потяги, виконувати всі гарантійні зобов'язання щодо забезпечення якості ремонту та експлуатації, а також підготувати українських фахівців.

У Hyundai Rotem заявляють, що поїзди HRCS2 обслуговуються в цілодобовому режимі. Це дозволяє оперативно реагувати на будь-які збої.

Зазначимо, що в червні цього року "Укрзалізниця" підписала контракт з компанією Hyundai Rotem на обслуговування двоповерхових шестивагонних поїздів City Elefant (EJ 471) виробництва Škoda Transportation. Вартість послуги становить 58,2 мільйона гривень.

У грудні 2011 року "Укрзалізниця" і Hyundai Rotem підписали контракт на поставку 10 девятивагонных поїздів HRCS2. Вартість угоди склала 307 мільйонів доларів. У березні 2012 року перші поїзди були доставлені в порт Одеса. На маршрут південнокорейські потяги вийшли в травні того ж року. За п'ять років роботи в Україні потяги HRCS2 перевезли 12 мільйонів пасажирів.